vliegen


De vliegende schroef

oorlog


De tank

steden en vervoer


de ideale stad

De vliegende schroef was de allereerste helikopter. Het principe van dit ontwerp zou wel werken maar een uitvoering in het echt is te zwaar om echt te vliegen.

Leonardo heeft de allereerste tank uitgevonden. Het was een houten constructie met vier wielen die onderaan kanonnen heeft die in alle richtingen kunnen schieten.

De ideale stad had hij bedacht na de pest in Milaan. Hij wist dat de pest te maken had met hygiëne. Dus ontwierp hij een hygiënische stad met een riool en een dubbele brug. Zulke bruggen staan nog in Amerika. Het principe was dat de voetgangers vanboven op de brug gingen en het rijdend vervoer eronder reed. parachute

machinegeweer

de fiets

Leonardo heeft een parachute uitgevonden. Hij noemde het een piramide en zei dat je ermee van een grote hoogte kon afdalen.

Leonardo heeft een geweer uitgevonden met meerderen lopen dat loop voor loop kogels schiet.

Geloof het of niet maar Leonardo heeft zelfs de fiets uitgevonden, en dan geen loopfiets maar een echte fiets met kettingen. Hij had de fiets al eeuwen uitgevonden voor wij de fiets gingen gebruiken.


ornitopter

enorme kruisboog

de auto

Leonardo heeft de allereerste vliegende machine ontworpen om een mens te laten vliegen. Maar in de praktijk was de mens te zwaar om op eigen kracht te vliegen.

De kruisboog bestond al lang en was een redelijk goed wapen. Dus dacht Leonardo waarom maak ik er geen veel grotere. Onderaan de kruisboog waren er wielen zodat hij mobiel was.

Leonardo had een soort van auto uitgevonden. Je moest aan een hendel draaien om het mechanisme te laten werken.


welke uitvinding vinden jullie het beste/handigste.

welke uitvinding vinden jullie het beste/handigste

welke uitvinding vinden jullie het beste/handigste